تاراشیمی

تجربه رنگ

چکیده

تجربه رنگ‌ها در افراد مختلف متفاوت است. تأثیر رنگ‌ها بر افراد ممکن است در هر فرد، در فرهنگ‌ها و زمینه‌های مختلف متفاوت باشد. هر رنگ ممکن است در یک فرهنگ خاص یا در موقعیت‌های خاصی نمادی خاص را نشان دهد. همچنین، رنگ‌ها با شخصیت افراد ارتباط دارند.

آیا همه افراد تجربه یکسانی از رنگ‌ها دارند؟ آیا افراد در همه فرهنگ‌ها درک یکسانی از رنگ‌ها دارند؟ وقتی من و شما به یک سیب نگاه می‌کنیم، آیا یک قرمز یکسان را می‌بینیم؟

دیدگاه هر فرد درباره رنگ‌ها کاملاً منحصر به فرد است. علم که بر اساس تجزیه و تحلیل پدیده‌های قابل مشاهده استوار است پاسخ دقیقی برای این پرسش‌ها ندارد. البته همه ما می‌گوییم سیب “قرمز” است، اما چطور باید بدانیم که با گفتن کلمه “قرمز”، همه ما به یک مفهوم مشابه اشاره می‌کنیم؟ هر کدام از ما یاد گرفته‌ایم که واژه “قرمز” به آن رنگ اطلاق می‌شود. اما این به معنای لزوماً داشتن تجربه یکسان نیست. جالب است بدانیم که برخی از افراد که نابینا هستند یا مبتلا به کوررنگی هستند، این قراردادهای اجتماعی را به خوبی یاد گرفته‌اند به طوری که به عدم توانایی خود در دیدن همه رنگ‌هایی که بقیه می‌بینند، توجه نمی‌کنند.

در سال ۱۹۶۹، انسان‌شناس برنت برلین (Brant Berlin) و زبان‌شناس پل کای (Poul key) کتاب “اصطلاحات رنگ پایه: همگانیت و تکامل” را منتشر کردند. تحقیقات آن‌ها نشان داد که مفهوم رنگ در فرهنگ‌های مختلف مشابه است و مردم در سراسر جهان رنگ‌ها را در گروه‌های یکسان قرار می‌دهند. با این حال ارتباط زیبایی‌شناختی و احساسی رنگ در فرهنگ‌های مختلف متفاوت است. به عنوان مثال، فرهنگ غرب رنگ سیاه را با مرگ مرتبط می‌کند. اما در ژاپن، مرگ با سفید مرتبط است. برای انتخاب رنگ‌های مناسب برای محصولات یا خانه یا محل کار مشتری خود، آگاهی از زمینه فرهنگی آنان مهم است.

تاراشیمی با در نظر گرفتن زمینه‌های فرهنگی، تجربیات صنایع مختلف و علم بازاریابی، طیف گسترده‌ای از رنگ‌های منحصربه‌فرد را برای مشتریان خود ارائه می‌دهد.

شخصیت رنگ (Color Personality)   

با توجه به اینکه هر رنگی یک احساس و ارتباط خاصی را در ما برمی‌انگیزد، شخصیت و رفتار ما را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد. هر شخصی با توجه به رنگ‌های مورد علاقه و تجربه‌هایش از رنگ‌ها، یک شخصیت خاص و منحصر به فرد دارد. ممکن است بعضی از این شخصیت‌های رنگ در فرهنگ‌های مختلف متفاوت باشد، اما به طور کلی، موارد زیر صدق می‌کند:

  • قرمز: هیجان‌زده، پرانرژی، قدرتمند
  • صورتی: زنانه، لطیف، رمانتیک
  • زرد: شاد، خلاق، بازیگوش
  • آبی: آرام، قابل اعتماد، منطقی
  • سبز: طبیعت، صلح، رشد
  • قهوه‌ای: زمینی، گرم، قابل اعتماد
  • نارنجی: انرژی، شور و شوق، برونگرا

نمادگذاری رنگ (Color Symbolism)  

رنگ‌ها در فرهنگ‌های مختلف معانی متفاوتی دارند، بنابراین هیچ قاعده‌ای برای نمادگذاری رنگ وجود ندارد که تمام فرهنگ‌ها را شامل شود. در غرب سیاه، و در ژاپن سفید نشان‌دهنده رنگ مرگ هستند. در چین، قرمز رنگی است که بیشترین استفاده را دارد و به معنای خوشبختی و شادی است. در طول تاریخ، زرد، طلایی و بنفش توسط خانواده سلطنتی چین برای نشان دادن ثروت، قدرت و عظمت استفاده می‌شد.

ترکیب رنگ‌ها هم مفهوم خاص خود را دارد. مثلاً در غرب رنگ قرمز نشان‌دهنده قدرت است، اما وقتی قرمز را با سفید و سبز ترکیب کنید، به معنای کریسمس است! قرمز با نارنجی، زرد و قهوه‌ای به معنای پاییز است.